Blöjorna i moderskapsförpackningen år 2010

Detta år ingick både en AIO (all in one) blöja av märket Kushies och skalblöja med inlägg av märket Bambino Mio.

20130507-151447.jpg
(bilden lånad från http://www.fpa.fi)

En all-in-one blöja är som en engångsblöja. Den är färdig att användas direkt och när den är använd slänger man hela blöjan i tvätten. Väldigt enkelt alltså. Nackdelen är torktiden. I och med att allt sitter ihop tar det ganska länge innan blöjan torkar. Jag har en av dessa blöjor och torktiden för dessa är ändå relativt kort jämfört med andra AIO-blöjor jag använt.

Jag tyckte att denna blöja är helt ok (jag är ingen större vän av AIO-blöjor på grund av torktiden och att jag tycker de är svåra att få att sitta tätt kring låren). Det står att blöjan är tänkt att passa från 4 kg till 10 kg. Vi har lagt bort vår blöja för länge sedan (kanske kring 7,5-8kg) då den blev för liten. Jag har också svårt att se den på en nästan nyfödd.

20130507-151409.jpg

20130507-151615.jpg

20130507-151705.jpg

Fliken gör att torktiden förkortas. Om man vill ha mer uppsugningsförmåga kan man lägga extra inlägg i fliken eller under den.

Insidan av blöjan är av flanell vilket gör attblöjan känns våt mot huden. Vissa bebisar bryr sig inte om detta medan andra protesterar högljudt. Vill man så kan man använda en duk som gör att blöjan känns torr mot huden (kuivaliina). Jag kommer att skriva ett blogginlägg om dessa lite senare.

I samma moderskapsförpackning fanns också förutom 5 vikblöjor ett skal av märket Bambino Mio (5-7kg) samt två vikbara innerblöjor. Dessa har jag ingen personlig erfarenhet av. Skalet ser dock ut att påminna om ImseVimses skal och ha bra sidoläckageskydd.

Såhär såg hela förpackningen ut:

2010

(bilden lånad från http://www.fpa.fi)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s