Loppisfynd

Jag hade lyxen att få gå på loppis ensam förra söndagen. Jag besökte ett loppisevenemang med ca 550 försäljare i Mässcentret i Helsingfors. Egentligen behöver vi inte fler blöjor men det är roligt att se om man gör några fynd.

Det fanns rätt så många som sålde tygblöjor. Mest var det pocketblöjor av olika märken. Prisen rörde sig kring 5-10€/st. Endel såldes med inlägg, andra utan. Det fanns många riktigt fina blöjor som man fick för 5€/st.

Det lönar sig att kolla blöjorna noga innan man köper dem. Är gummibanden spänstiga eller måste de bytas? Hur är det med lamineringen? (lätt att kolla i pocketblöjor, svårt i AIO-blöjor) hur är kardborrebanden/knäppen?

Mycket kan man fixa själv men lamineringen (plastytan) bör vara hel för att blöjan skall hålla tätt. Såg några superfina blöjor som tyvärr hade lamineringen helt sönder så dem lät jag bli att köpa. Visserligen kan man ännu använda dessa blöjor som innerblöjor och sätta skal eller yllebyxor ovanpå.

Jag var egentligen ute efter billiga blöjor av sådana märken jag inte tidigare prövat. (Vad gör man inte för bloggen? 😉 )

Jag hittade två blöjor. Det ena är en onesize-blöja av okänt märke. Den fyndade jag för 1€. Gummibanden borde bytas, men det får bli ett senare projekt. Ofta kan man använda blöjorna trots att gummibanden inte längre töjer ordentligt, det gäller bara att spänna ordentligt kring låren. Denna blöja har dock inte skilda knäppen för att spänna kring låren så jag får se hur det går. Eller om jag blir tvungen att byta gummibanden.

20130619-211544.jpg

20130619-211559.jpg

Dem andra blöjan är av märket Vihreä varis. Den fyndade jag för 0,50€. Den saknade ett knäppe men det var snabbt fixat för min del då jag äger en tång för att fästa kam-knäppen (plastknäppen som oftast används i tygblöjor). Jag råkade dessutom ha knäppen i rätt färg hemma. Knäppena på blöjan hade matt yta och mina hade blank yta men det lär nog inte vara någon som synar blöjan så noga. Storleken på blöjan är M. Blöjan verkar ha bra justeringsmån i midjan då man även kan lägga flikarna omlott.

20130619-211942.jpg
Det kanske intressantaste med denna blöja är att innertyget (i detta fall Coolmax) inte kommer ända ut i kanten i grenen utan blöjan har “läckageskydd” kring låren. Vanligen är innertyget lika brett som yttertyget och det finns risk att blöjan läcker i sidorna, speciellt om man har för lite uppsugande material. Denna blöja liknar lite en skalblöja kring låren.

20130619-212230.jpg

20130619-212237.jpg

Jag återkommer med recensioner när jag använt blöjorna en tid. Jag skall även försöka recensera resten av de blöjor jag testat.

Förutom dessa blöjor har jag även köpt en pocketblöja via en köp&säljgrupp på Facebook. Det finns många sådana grupper (åtminstone på finska). Visst finns det alltid en risk att man blir lurad då man köper av okända människor. Men jag har konstaterat att tygblöjor nog inte är det första lurendrejare försöker sälja, men man kan ju aldrig veta.

Advertisements

One thought on “Loppisfynd

  1. Hjälp vilken värld!! Har inte ens tänkt på de fina + och – du ger blöjorna. Jag tänker bara aha, den läcker, för lite inlägg, men inser nu att det finns en hel jäkla rad faktorer att tänka på. Så inser nu helt klart att jag aldrig skjulle kunna avgöra om en blöja är bra eller dålig
    Här läcker det vissa gånger under dagsvilan, inte alltid han sover lugnt och håller sig. Men antar att jag borde byta till större också för killen är snart 10kg och kör ännu på 5-10kg:s blöjor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s