Alva one size pocketblöja

I höstas beställde jag två pocketblöjor av märket Alva direkt från tillverkaren i Kina. Lite skeptisk var jag då jag beställde men allt gick bra och de kom hem på posten ce tre veckor efter att jag gjort beställningen. Blöjorna är one size och höjden justeras med knäppen framtill. Jag beställde dem när vår yngsta var över ett år så jag kan inte uttala mig om hur de passar en nyfödd.

Nu har de varit i bruk en tid och det är dags att utvärdera. 🙂

+ bra passform, lätta att få att sitta tätt kring låren (knäppe vid låren)
+ stora i storleken, går säkert blöjåldern till slut (dottern nu ca 11kg/1,5 år och vi har dem ännu i mittersta höjdläget)
+ knäppningen i midjan kan även läggas omlott
+ finns i många fina färger och mönster
+ billiga
+ insidan är polyestermocka, ett alternativ för dem som inte tål fleece

– skall enligt tvättråden tvättas i 35’C (jag har tvättat dem i 60’C och hittills har de hållit)- polyestermockan känns ibland lite sträv

Jag beställde två blöjor varav den ena har minkee-yta vilket innebär att den är lätt lurvig. Än så länge (efter ett halvår) är ytan ännu ganska snygg. Lite har det röda färgat av sig. Med blöjorna kom det dessutom var sitt mikrofiberinlägg som fungerat riktigt bra.

DSC_4713

Mått:

längd: 37 cm – 39 cm – 46 cm, bredd: 15 cm, omkrets: 30 cm – 60 cm

Advertisements

5 thoughts on “Alva one size pocketblöja

  1. Själv har jag använt mig av sådan jag sytt själv. De är vikbara formsydda inlägg. (Bild finns i ett inlägg där kag skrivit om inlägg till fickblöjor (skrivet i mars 2014), det är det randiga längst ner. ) Jag har fler av dessa och kombinerar dem med mikrofiberinlägg så håller blöjan många timmar.

    Men man kan lika bra använda sig av flere mikrofiberinlägg eller kombinera med något annat inlägg. Ensamt tycker jag inte att ett mikrofiberinlägg räcker.

    Mikrofiberinläggen kan man kombinera med vilken annan typ av inlägg som helst eftersom de suger snabbt upp vätskan och dessutom har bra uppsugningsförmåga (bara jag hinner skall jag skriva ett blogginlägg om olika material). Tänk bara på att de absolut inte får sticka ut ur fickan så att de vidrör barnets hud för de har så bra uppsugningsförmåga att de torkar ut huden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s